Vopsitorie / decontaminare

Masina a primit un tratament complet la exterior format din spalare + degresare + decontaminare cu argila + polish + ceara, avea nevoie si a meritat-o din plin! Tot cu ocazia polish-ului s-au scos niste zgarieturi minore din vopsea.

Au fost cateva locuri pe capota unde vopseaua era sarita din cauza pietricelelor, aici s-a dat cu niste vopsea proaspata facuta pe comanda dupa codul de culoare al masinii. A iesit destul de bine!

Farurile au fost foarte afectate, nu au iesit perfect desi s-a insistat mult asupra lor. Oricum, e mare diferenta fata de cum aratau inainte de polish!

La final rezultatul este spectaculos! Acum, vopseaua de pe masina in niciun caz nu arata ca si cand ar avea 8 ani (dintre care cel putin 2-3 a stat parcata) ci arata de parca acum a iesit de pe poarta dealerului

Decontaminarea masinii

Chimica sau mecanica, are rolul de a indeparta mizeria care nu iese la spalat. Va dau exemple: bitumul, rasina copacilor, polenul, particulele metalice, etc se fixeaza pe vopsea sau in microfisurile lacului si necesita metode si solutii speciale pentru indepartare. Decontaminare se face cu solventi pentru indepartarea bitumului, rasinii, etc, cu degresanti pentru indepartarea particuleleor grele si cu argila (clay-bar) pentru indepartarea particulelor bine fixate in lac.
Vreti sa stiti daca masina dvs are nevoie de decontaminare ?
Dupa ce spalati masina, treceti cu degetele peste caroserie. Daca aceasta agata sau prezinta protuberante, in spacial pe partile laterale in partea inferioara, e timpul sa o decontaminati. Decontaminarea se face o data la 6 luni.

Protectia vopselei

Protectia vopselei si implicit a caroseriei este la fel de importanta ca si celelalte etape din detailing. Avem nevoie de solutii care sa protejeze lacul, sa “sigileze” porii acestuia astfel ca sa formeze un scut pe masina dvs. Protectia e realizata de sealant (polimer sintetic) sau ceara solida(cu extract de carnauba). Combinatia dintre cele doua substante confera o protectie de lunga durata masinii, un efect hidrofob vopselei astfel ca , respingand apa se resping si mizeriile, substantele nocive, etc. Orice ceara de calitate confera protectie 48-72 ore impotriva gainatului pe cand fara protectie vopseaua dvs va fi afectata in max 6 ore.
Vreti sa stiti daca masina dvs. e protejata ?
Turnati apa pe masina sau urmariti masina cand o spalati. Daca apa ramane sub forma de pelicula pe masina atunci nu aveti gram de protectie. Protectia are rol hidrofob pe vopsea iar apa ar trebui sa se disperseze.