Servicii cosmetizare auto / polishauto

Serviciul de cosmetizare auto este, relativ, un serviciu nou pe piata romaneasca si presupune doua categorii de actiuni: polish auto si detailing. Acestea pot fi facute separat sau impreuna, in functie de cerintele clientului si de starea de intretinere generala a masinii.

Polish-ul auto inseamna cosmetizarea exterioara a masinii.

Iti iubesti autoturismul?

Pentru cei ce isi iubesc autoturismele, “Cosmetizare-auto.ro” ofera servicii de infrumusetare a aspectului interior si exterior al masiniii. Du-ti masina la un SPA profesional iar atunci cand o sa o iei inapoi te vei reindragosti de ea.

Procedura polish auto

Primul pas este decontaminarea. La aceasta actiune sunt folosite substante chimice speciale, cum ar fi argila nonabraziva, care indeparteaza impuritatile dar nu afecteaza lacul sau vopseaua de pe caroseria automobilului. Urmeaza apoi polisharea, lustruirea propriu zisa a suprafetelor vopsite, a spoilerelor sau a vopsealor. Aceasta este etapa cea mai importanta deoarece la acest pas se elimina zgarieturile fine care nu au afectat grav vopseaua. Fiind cea mai importanta etapa, necesita si o atentie deosebita deoarece aspectul de NOU apare cand TOATE zgarieturile sunt indepartate.

Al doilea pas si ultimul legat de polish este aplicarea protectie finale. Folosindu-se ceara si polimeri sintetici care nu permit trecerea microparticulelor sau a umezelii se creeaza un “invelis” protector care mentine aspectul de nou pentru o anumita perioada. Acest tratament se face in functie de sezon, elimina aspectul de matuire si protejeaza vopseaua de razele ultraviolete.

Durata de viata a invelisului protector variaza in functie de cati km parcurge masina dupa polish si de mediul in care este pastrata. Cu aproximare, aspectul NOU se mentine intre 3 si 6 luni. Poate dura si mai mult daca masina este tinuta in garaj sau daca la un anumit interval reveniti pentru aplicarea unui strat de ceara. Acest serviciu de intretinere nu costa asa de mult.

Lista tratamentelor oferite in categoria polish auto:

• Indepartarea zgarieturilor fine

• Indepartarea aspectului mat prin revitalizarea vopselei metalice sau normale

• Reconditionare vopsea, stopuri

Lista detailing auto:

• Curatare tapiterie in detaliu

• Curatare elemente interior in detaliu(elemente decorative, plastice)

Materiale folosite pentru polish:

• Argila de la Griot’s Garage pentru decontaminare

• Lubrefianti No Rise polymers

• Menzerna abrasives Power Finish

Despre polish auto…

Polish Auto Lustruirea vopselei se realizeaza cu substante abrazive sau nonabrazive.

Abrazivele in polish au rolul de indepartare a defectelor si implicit a zgarieturilor prin actiunea acestora asupra lacului. Substantele nonabrazive au rolul de a adera la vopsea, intra in zgarieturi cu ajutorul filierelor si le mascheaza.

Dezavantajul non-abrazivelor este ca au o rezistenta limitata pe masina, adica “vin jos” putin cate putin la fiecare spalare. Polish-ul abraziv “taie “din lacul masinii pana se indeparteaza defectele respectiv zgarieturile. Zona de lac sau vopsea pe care lucram nu este infinita,ea are o grosime variabila de la un tip de vopsea la alta, de aceea este important a se “lucra” cu cap pentru protejarea si prezervarea lacului. Cu alte cuvinte, masina se poate polisha de un numar limitat de ori, o astfel de operatiune impropriu executata sau prea agresiva poate deteriora ireversibil vopseaua. Partea pozitaiva este ca, daca, polishul s-a executat cum trebuie masina dvs va arata impecabil deoarece defectele au fost indepartate iar vopseaua si luciul acesteia sunt restaurate la aspectul si profunzimea lor initiala. In polish exista mai multe tipuri de paste abrazive, mai multe tipuri de bureti.

Combinatia dintreaceste paste si acesti bureti rezulta duritatea si puterea de “taiere” cu care dorim sa lucram. Aparatele folosite snt de doua tipuri, in functie de operatiunile dorite lucram cu masini de polish rotative sau excentrice (orbitale). Polish-ul auto este un lucru minunat atunci cand e facut cum trebuie.