Spalatoriile auto

Spalatoriile auto

– Spalatoriile auto
Pentru ca spalatorii, desi au cele mai putine cunostinte despre materialele din care sunt facute masinile, iti dau de inteles ca “solutiile” lor miraculoase fac tot ce e posibil si necesar.
In realitate, daca au angajati, acestia sunt mai curand necalificati.
Iar daca au instalatii automate, acestora nu le pasa de masina ta, ele trebuie sa fie productive. Trebuie sa scoata pe partea cealalta cat mai multe masini in cat mai scurt timp, la anumiti parametri de curatenie… Nu le pasa “fiarelor” de problemele specifice ale masinii tale sau de necazurile tale particulare.
Cum am mai spus, spalarea este un rau necesar.
Pentru ca este cel mai primitiv, grosier si incomplet serviciu cosmetic.
In realiltate, spalatoriile indeparteaza noroiul si praful de pe masini in doua feluri: mecanic sau/si chimic.
Spalarea mecanica FREACA suprafetele, accelerandu-le imbatranirea. Cert este ca dupa ce se usuca, masinile nu mai stralucesc ca altadata. Ba dimpotriva, putem chiar identifica urmele frecarii.
Spalarea chimica – totala sau partiala – ataca agresiv suprafetele accelerandu-le si ea imbatranirea. Uneori, daca dilutia nu este facuta corect, unii automobilisti pot pleca cu masinile patate.
Mai exista un argument obiectiv pentru care spalatoriile auto nu-si pot permite sa faca decat o cosmetica sumara, dar acest lucru este cunoscut doar de profesionistii in spalatorie. Iar pe acestia, asa cum probabil stii deja, n-ai sa-i intalnesti la tine in cartier.
Iata argumentul: afacererea de spalatorie este una care se bazeaza pe volum, asta trebuie sa fie prioritatea unui business de succes in acest segment. Volumul in spalatorie se traduce astfel: servicii ieftine si cat mai simple, care sa dureze cat mai putin timp si sa fie facute pe cat mai multemasini.
Aceasta este formula afacerii, iar cei care nu o respecta vor parasi afacerea mai devreme sau mai tarziu.
Desigur ca la noi sunt multi care nu stiu, nu inteleg si…amesteca lucrurile. Dar tocmai asta incercam sa lamurim: ce se intampla in Romania cu ingrijirea cosmetica auto?